Kamis, 25 Januari 2018

Segmen Blogwalking By Cikyan

Helloo.. Untuk pertama kalinya saya ikut segmen nih. Selama kurang lebih 5 bulan aktif ngeblog, belum pernah ikutan lomba, segmen, giveaway dan lain-lain. Jujur, karena ini pertama kalinya, saya masih agak-agak ga ngerti sebenernya sama cara mainnya.. Apalagi ini segmennya bukan dari orang Indonesia. Tapi saya mencoba sepaham saya..

yippiii yippiii segmen pertama yang saya ikuti ini datang dari CIKYAN sahabat blogger dari negerinya Upin-Ipin ^.^ *Betul Betul Betul :D* 

*Cikyan? Cikyan? Tak ape ya orang dari negeri tetangganya ikutan join? hehehe*

Mumpung lagi rajin ngeblog walking nih, jadi nyangkut-nyangkut sampe negeri orang xD Kan lumayan, ngeblogwalkingnya jadi punya faedah :3 hihihi


Buat yang mau ikutan, bisa klik gambar banner diatas untuk informasi lebih lanjut di blognya cik yan :)

Saya lihat sudah banyak yang ikutan, semoga saya belum terlambat join yaa ^.^ Sukses buat Cik Yan :)

Salam hangat

`Hen Listiya`




27 komentar:

  1. Done followed u..selamat bersegmen yah..^^

    BalasHapus
    Balasan
    1. Iyaps! Terimakasih sherlyanna^^ Salam kenal yaah :)

      Hapus
  2. Best of luck to u.. Salam perkenalan dari saya, Shikin Razali yang berasal dari Malaysia..

    BalasHapus
    Balasan
    1. yup! Salam perkenalan, nice to meet you.. Terimakasih yaa~ Best luck of you too ^^

      Hapus
  3. I'm your new follower :) All the best. Selamat Bersegmen.
    Lots of love, Ika. From Malaysia.

    BalasHapus
    Balasan
    1. Aw, thankyou Ika ^^ Semoga silaturrahmi kita ga akan putus yaa. All dabest for you too :)

      Hapus
  4. thanks sudi join tau segmen cikyan.. thanks sudi jenguk blog jugak tau..semoga silaturrahim ini takkan putus.. salam perkenalan dari malaysia.

    selamat bergiveaway tau...

    BalasHapus
  5. ehh lupaa.. td tanya soalan kan.. btw boleh aja.. tak slah pon... lagi ramai lagi meriah.. sgt digalakkan ! thanks tau !

    BalasHapus
    Balasan
    1. Cikyaaannn 😍😍😍 thankyou sudah mau terima saya ikutan join. Segmen ini sangat berguna sekali. thanks back for all too 😘 iyaaa semoga silaturrahmi kita tetap terjaga :) senang berkenalan dengan Cikyan dan teman teman lain dari negeri Jiran.. Salam Upin-Ipin ^^

      Hapus
  6. Hana balas kunjungan!!! ^^ selamat bersegment ya ^^ done follow back sini :)

    BalasHapus
    Balasan
    1. Aw, thankyou Hana.. Salam kenal dari Indonesia :) All dabest for you ^^

      Hapus
  7. Hii jom singgah blog saya juga

    http://www.ciktie.com/2018/01/segmen-blogwalking-by-cikyan.html

    BalasHapus
    Balasan
    1. Hai Cik Tie :) iya baiklah Cik.. Thankyou yaa ^^

      Hapus
  8. assalamualaikum listiya.
    aida dtg terjah dari sini --> http://www.adianiez.com/2018/01/segmen-blogwalking-by-cikyan.html.
    salam perkenalan...

    BalasHapus
    Balasan
    1. aw, thankyou Aida ^^ okey i'll visit you back.. salam perkenalan too~ :)

      Hapus
  9. blogwalking n follow sini 29
    http://cikcappuccinolatte.blogspot.my/2018/01/segmen-blogwalking-by-cikyan.html

    BalasHapus
  10. Assalamualaikum.. salam perkenalan.. dilah datang blogwalking dari segmen yang sama.. dilah dah follow ye.. jemput follow dilah semula nanti
    http://www.ceriteraibu.com/2018/01/segmen-blogwalking-by-cikyan.html

    BalasHapus
    Balasan
    1. Wa'alaikumsalam Ibu Dilah :) salam perkenalan juga Bu.. Sudah saya follow yah. Terimakasih dah sudi singgah sini. Oke Bu selamat bersegment juga yaa. Good luck!

      Hapus
  11. sha singgah sini dari
    http://www.opzzpinky.my/2018/01/segmen-blogwalking-by-cikyan.html

    BalasHapus
    Balasan
    1. Yup! Terimakasih yaa~ ^^ pasti nak mampir balik :)

      Hapus
  12. hi, singgah dari segmen yang sama...

    HAPPY BLOGWALKING

    Dunia Miss Kepeng

    BalasHapus
    Balasan
    1. iya Miss,happy blogwalking too ^^

      Hapus
  13. ida singgah sini

    http://mummysupplementshop.blogspot.my/2018/01/segmen-blogwalking-by-cikyan.html

    BalasHapus

 

Chicken Hen Template by Ipietoon Cute Blog Design